Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

waarom werkplekadvies?

FysioDomstad geeft al meer dan 5 jaar werkplekadvies bij bedrijven onder de bedrijfsnaam Goed Gezond Werken. Als werknemer is het erg vervelend om fysieke klachten te hebben tijdens het werken. Bureauwerkers ondervinden vooral vaak hinder van nek-, arm- en schouderklachten. Dit wordt KANS (Klachten Arm Nek Schouders) genoemd, vroeger heette dit RSI.

Een goede afstelling van de werkplek is essentieel om het lichaam niet op een verkeerde manier te belasten. Ook beroepen waarin werknemers veel moeten tillen verhoogt de kans op fysieke klachten. De juiste tiltechnieken zijn essentieel. FysioDomstad kan u hiermee helpen. Een gedegen werkplekadvies vermindert de aanwezige klachten. Een werkplekadvies kan ook preventief werken.

Volgens de wet Poortwachter zijn werkgevers verplicht om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden voor de werknemer. Dit is niet meer dan logisch, want werknemers zijn van grote waarde voor een bedrijf en moeten dus de beste werkomstandigheden krijgen. Het uitvallen van een werknemer is voor alle partijen vervelend. Alleen al financieel zijn de kosten gemiddeld 250 euro per dag (Bron: www.rendement.nl)

Enkele grote bedrijven waar werkplekadvies is gegeven door FysioDomstad zijn; het Nibud, het toenmalige bedrijf “De Pers” en Xebia Nederland.

Hoe werkt het?

Er kan gekozen worden voor een “Quick scan” en een “Uitgebreide scan met of zonder EMG”. Een werkplekadviseur van FysioDomstad zal langs komen op de werkplek om de situatie in kaart te brengen. Vanuit hier volgt een mondeling advies. Er wordt gebruik gemaakt van foto’s en video’s om het advies nog duidelijker te maken voor de werknemer en werkgever. Tevens krijgt de werknemer een schriftelijke samenvatting van het mondelinge advies en handvatten om in de toekomst zelf de werkplekomstandigheden optimaal te houden. Indien nodig kan er een spierspanningsmeting worden gedaan middels EMG (ElectroMyoGrafie).

Klik hier voor een artikel dat geschreven is door FysioDomstad (Goed Gezond Werken) voor het blad HR Rendement.

Kosten / vergoeding:

De kosten voor werkplekadvies zijn voor rekening van de werkgever. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal werkplekadviezen dat gegeven moet worden en de uitgebreidheid van het advies. Een offerte kunt u aanvragen via [email protected]. U kunt ook de website www.GoedGezondWerken.nl bezoeken voor verdere informatie.

 

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.