Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

stressreductie

Stress

Door stress krijg je vaak een vervelend gevoel, zit je niet lekker in je vel, ben je minder productief en ga je piekeren. Wanneer dit tijdelijk is dan is het niet altijd hinderlijk, maar wanneer je regelmatig veel stress ervaart dan kan het je in de weg gaan zitten. De oorzaken van stress kunnen op verschillende vlakken liggen; wie weet ervaar je stress door je werk, door persoonlijke omstandigheden of door sociale relaties. Het leren van methoden en technieken om met stress om te gaan kan je helpen om de stress te verminderen.

Vaak zie je dat stress mentaal invloed heeft, maar ook fysiek. Stress zorgt er dan voor dat je hoofd ‘vol’ zit met gedachten en zorgen, en dit vertaalt zich soms ook door naar lichamelijke klachten. Voorbeelden van deze klachten zijn bijvoorbeeld (spannings)hoofdpijn, gespannen spieren (vooral in schouders en nek) en een verhoogde gevoeligheid voor blessures. Aan de andere kant kunnen lichamelijke klachten ook weer zorgen voor meer stress. Je komt dan in een negatieve spiraal terecht. Door met zowel de mentale als fysieke component van stress aan de slag te gaan, kun je je stress gaan verminderen.

Stressreductie training

Tijdens de stressreductie training leer je technieken om je stress te verlagen. Een standaard training bestaat uit 6 sessies, bestaande uit onder andere een intake, training met de Emwave, gedachtentraining en het aanleren van ademhalings- en ontspanningstechnieken. De training kan indien wenselijk en in overleg altijd uitgebreid worden en eventueel gecombineerd worden met verdere mentale training of coaching op andere vlakken. Zie hiervoor het kopje ‘Sportpsychologie’.

Wil je direct een afspraak?

Neem dan contact op met Daniëlle Vermeulen, sportpsycholoog bij Animo Sportpsychologie, via [email protected], of neem een kijkje op de website.

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.