Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

sportpsychologie

Lekker in je vel & beter presteren

Iedereen heeft wel momenten waarop je wilt presteren. Wanneer je aan anderen wilt laten zien wat je kan. Maar soms heb je misschien wel het gevoel dat je móet presteren. Daardoor lukt het niet altijd, kan je veel stress ervaren of ga je je minder competent voelen. Dit kan zo zijn in de sport die je doet, maar bijvoorbeeld ook op je werk. Goed presteren in je sport en op het werk zit hem vaak zowel in het fysieke als het mentale. Deze twee hebben ook veel invloed op elkaar: als je veel stress ervaart dan merk je dat vaak zowel in je hoofd als in je lijf.  De sportpsychologie is specifiek gericht op het trainen van het mentale aspect, zodat je mentaal sterker wordt. Door je mentale vaardigheden te versterken ga je lekkerder in je vel zitten, heb je meer plezier, en daardoor ga je uiteindelijk vaak ook beter presteren. Dit kan een mooie toevoeging zijn bij (sport)fysiotherapie, omdat je dan zowel met het fysieke als het mentale aan de slag gaat.

Individuele mentale training of coaching

Wanneer je als individu je mentale vaardigheden wilt versterken of jezelf als persoon wilt ontwikkelen dan kan je hiervoor bij een sportpsycholoog terecht. Door middel van een individueel begeleidingstraject met onder andere een intake, een persoonlijkheidsprofiel, individuele gesprekken en mentale training in verschillende mentale vaardigheden werk je samen met een sportpsycholoog aan jouw persoonlijke doelen. Voorbeelden hiervan zijn het verminderen van spanning, positiever leren denken, faalangst verminderen, motivatie of zelfvertrouwen vergroten of omgaan met perfectionisme, stress of tegenslag. Een gemiddeld begeleidingstraject duurt 8 tot 10 gesprekken, maar in overleg kan dit altijd korter of langer zijn. Het traject wordt afgestemd op jouw eigen vraag. Ook coachingstrajecten zijn mogelijk, waarbij de nadruk ligt op het verder ontwikkelen van jezelf en/of het veranderen van je levensstijl. Naast individueel kan mentale training ook ingezet worden voor groepen of teams, in de vorm van workshops.

Wil je direct een afspraak?

Neem dan contact op met Daniëlle Vermeulen, sportpsycholoog bij Animo Sportpsychologie, via [email protected], of neem een kijkje op de website.

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.