rugexpertise (Paul Hodges methode)

Waarom rugexpertise?

Rugklachten kunnen kortdurend zijn of langdurend. Indien klachten langer dan 3 maanden aanwezig zijn dan worden dit chronische klachten genoemd. Er zijn zeer veel factoren die van invloed kunnen zijn op rugklachten. Vaak is er geen sprake van één duidelijke oorzaak. De uitdaging voor de behandelaar is het op een adequate wijze analyseren welke factoren van invloed zijn op de klachten. Het behandelplan moet hier op aansluiten.

FysioDomstad combineert verschillende specialisaties om mensen met rugklachten te helpen. State of the art behandeltechnieken worden gebruikt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Sinds het volgen van cursussen bij professor Paul Hodges uit Australië (klik hier voor meer informatie) wordt zijn behandelmodel gebruikt.

FysioDomstad integreert echografie in het behandeltraject bij lage rugklachten. Middels echografie kunnen diepe spieren van de romp die een belangrijke rol spelen in het stabiliseren van de wervelkolom zichtbaar gemaakt worden en getraind. Dit wordt myofeedback genoemd.

Bekijk een filmpje van deze methode uit het Martini ziekenhuis te Groningen.

Kosten / vergoeding:

Deze specialisatie valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Pijn? Ongemak? Tijd voor een afspraak!

Samen kunnen we er iets aan doen. Wij bieden:
Focus op schouder-, knie- en rugklachten
Kosten? Vergoeding door alle verzekeraars
Behandelplannen, op maat voor jouw situatie

Kom naar het gratis inloopspreekuur!

Iedere dinsdag van 19:00 tot 20:00 in Utrecht centrum.
Iedere donderdag van 20:00 tot 20:30 in Utrecht centrum.
Bekijk de route.

Voor (sport)fysiotherapie, manuele therapie en dry needling in centrum Utrecht Fysiotherapie in centrum Utrecht