Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

rugexpertise (Paul Hodges methode)

Waarom rugexpertise?

Rugklachten kunnen kortdurend zijn of langdurend. Indien klachten langer dan 3 maanden aanwezig zijn dan worden dit chronische klachten genoemd. Er zijn zeer veel factoren die van invloed kunnen zijn op rugklachten. Vaak is er geen sprake van één duidelijke oorzaak. De uitdaging voor de behandelaar is het op een adequate wijze analyseren welke factoren van invloed zijn op de klachten. Het behandelplan moet hier op aansluiten.

FysioDomstad combineert verschillende specialisaties om mensen met rugklachten te helpen. State of the art behandeltechnieken worden gebruikt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Sinds het volgen van cursussen bij professor Paul Hodges uit Australië (klik hier voor meer informatie) wordt zijn behandelmodel gebruikt.

FysioDomstad integreert echografie in het behandeltraject bij lage rugklachten. Middels echografie kunnen diepe spieren van de romp die een belangrijke rol spelen in het stabiliseren van de wervelkolom zichtbaar gemaakt worden en getraind. Dit wordt myofeedback genoemd.

Bekijk een filmpje van deze methode uit het Martini ziekenhuis te Groningen.

Kosten / vergoeding:

Deze specialisatie valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.