Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

neurodynamica (‘NOI group’)

Wat is neurodynamica?

Ons zenuwstelsel bevat zeer veel zenuwen. Al deze zenuwen zijn direct of indirect met elkaar verbonden. Het zenuwstelsel is één continuüm. Indien het lichaam beweegt, bewegen de zenuwen mee. Dit wordt neurodynamica of “nerve gliding” genoemd. Deze neurodynamica kan verstoort raken. Dit zorgt voor pijn die, indien er niets aan wordt gedaan, vaak pijn van lange duur is.

Patiënten omschrijven deze pijn dikwijls als een brandende pijn. De oorzaak kan een trauma, zoals een val of een andere inwerkende kracht van buitenaf zijn. Tevens na operaties kunnen zenuwen negatief beïnvloedt worden. De bekendste voorbeelden zijn de operatie door een neurochirurg bij een hernia in de lage rug of het carpaal tunnel syndroom.

Er wordt veel onderzoek op dit gebied gedaan door de “NOI group” van professor David Butler in Australië. Klik hier voor meer informatie over deze groep in het Engels. Deze onderzoeksgroep houdt zich tevens veel bezig met het onderwerp chronische pijn. Klik op één van de onderstaande video’s voor een heldere uitleg over chronische pijn.

Video “Verklaar de pijn”

Hoe wordt de verstoorde neurodynamica verbeterd?

FysioDomstad heeft alle cursussen gevolgd van de “NOI-group” om deze specifieke klachten op een juiste manier aan te kunnen pakken. Middels specifieke manuele technieken en oefeningen voor thuis kan de neurodynamica verbeterd worden met als gevolg pijn vermindering.

Kosten / vergoeding:

Deze specialisatie valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.