Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De manueel therapeut gebruikt hiervoor specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Daarnaast wordt er begeleiding en inzicht gegeven in gezond bewegen. Hierbij worden er instructies gegeven met betrekking tot het dagelijks functioneren en, indien nodig, oefeningen die zelf uitgevoerd kunnen worden. Na een behandeling van de manueel therapeut zijn de effecten vaak direct merkbaar; men ervaart een afname van pijn en een toename van bewegingsvrijheid.

Opleiding manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Er bestaan verschillende stromingen binnen de manuele therapie. FysioDomstad heeft zich internationaal georiënteerd door scholing in Australië in Perth te volgen. Verschillende manuele therapie stromingen worden in de behandeling gecombineerd om tot een nog sneller effect te komen.

Kosten / vergoeding

Manuele therapie valt voor de verzekering onder een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.