manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. De manueel therapeut gebruikt hiervoor specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Daarnaast wordt er begeleiding en inzicht gegeven in gezond bewegen. Hierbij worden er instructies gegeven met betrekking tot het dagelijks functioneren en, indien nodig, oefeningen die zelf uitgevoerd kunnen worden. Na een behandeling van de manueel therapeut zijn de effecten vaak direct merkbaar; men ervaart een afname van pijn en een toename van bewegingsvrijheid.

Opleiding manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Er bestaan verschillende stromingen binnen de manuele therapie. FysioDomstad heeft zich internationaal georiƫnteerd door scholing in Australiƫ in Perth te volgen. Verschillende manuele therapie stromingen worden in de behandeling gecombineerd om tot een nog sneller effect te komen.

Kosten / vergoeding

Manuele therapie valt voor de verzekering onder een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Pijn? Ongemak? Tijd voor een afspraak!

Samen kunnen we er iets aan doen. Wij bieden:
Focus op schouder-, knie- en rugklachten
Kosten? Vergoeding door alle verzekeraars
Behandelplannen, op maat voor jouw situatie

Kom naar het gratis inloopspreekuur!

Iedere dinsdag van 19:00 tot 20:00 in Utrecht centrum.
Iedere donderdag van 20:00 tot 20:30 in Utrecht centrum.
Bekijk de route.

Voor (sport)fysiotherapie, manuele therapie en dry needling in centrum Utrecht Fysiotherapie in centrum Utrecht