knieexpertise

Knieklachten komen in Nederland veel voor. Het aantal nieuwe patiƫnten met knieklachten die bij de huisarts komen ligt tussen de 13 en 20 per 1000 patiƫnten per jaar. Een deel hiervan komt bij de fysiotherapeut terecht.

Het kniegewricht vormt de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen. Het betreft hier een zogenaamd scharniergewricht, welke ongeveer 140 graden kan buigen en strekken. Het kniegewricht bestaat uit drie botten namelijk het bovenbeen (femur), onderbeen (tibia) en de knieschijf (patella). In en om het gewricht zitten menisci, kruisbanden, buitenbanden en kapsel welke zorgen voor stabiliteit.

Doordat het een gewicht dragend gewricht is welke in het dagelijks leven en met sporten veel wordt belast ontstaan hier regelmatig pijn en/of instabiliteitsklachten. De klachten kunnen acuut (bijvoorbeeld door een val of verdraaiing) of een overbelastings (surmenage) karakter hebben. Veel voorkomende knieklachten zijn onder andere artrose (slijtage), meniscusletsel, voorste kruisband ruptuur, klachten rondom de knieschijf
(patello-femorale klachten) en surmenageklachten zoals een runners of jumpers knee.

Deze klachten kunnen u belemmeren bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden of bij het uitoefenen van uw sport.
Bij FysioDomstad in Utrecht hebben wij jarenlange ervaring in het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van knieklachten.
Wij gebruiken hiervoor onder andere echografie, medical taping en het mulligan concept. Ook voor revalidatie na een knieoperatie bent u bij ons aan het goede adres zoals na een kijkoperatie, meniscusoperatie of een voorste kruisband reconstructie.
Bij FysioDomstad te Utrecht hebben we de kennis en mogelijkheden in huis om te zorgen dat u weer kunt functioneren in het dagelijks leven en in uw sport.

Na een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek volgt indien nodig een echografisch onderzoek. Hierna wordt er uitleg gegeven over de klachten en wordt een duidelijk behandelplan gemaakt.

Kosten / vergoeding:

Deze specialisatie valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Pijn? Ongemak? Tijd voor een afspraak!

Samen kunnen we er iets aan doen. Wij bieden:
Focus op schouder-, knie- en rugklachten
Kosten? Vergoeding door alle verzekeraars
Behandelplannen, op maat voor jouw situatie

Kom naar het gratis inloopspreekuur!

Iedere dinsdag van 19:00 tot 20:00 in Utrecht centrum.
Iedere donderdag van 20:00 tot 20:30 in Utrecht centrum.
Bekijk de route.

Voor (sport)fysiotherapie, manuele therapie en dry needling in centrum Utrecht Fysiotherapie in centrum Utrecht