Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

knieklachten expertise

Knieklachten komen in Nederland veel voor. Het aantal nieuwe patiënten met knieklachten die bij de huisarts komen ligt tussen de 13 en 20 per 1000 patiënten per jaar. Een deel hiervan komt bij de fysiotherapeut terecht.

Het kniegewricht vormt de schakel tussen het bovenbeen en het onderbeen. Het betreft hier een zogenaamd scharniergewricht, welke ongeveer 140 graden kan buigen en strekken. Het kniegewricht bestaat uit drie botten namelijk het bovenbeen (femur), onderbeen (tibia) en de knieschijf (patella). In en om het gewricht zitten menisci, kruisbanden, buitenbanden en kapsel welke zorgen voor stabiliteit.

Doordat het een gewicht dragend gewricht is welke in het dagelijks leven en met sporten veel wordt belast ontstaan hier regelmatig pijn en/of instabiliteitsklachten. De klachten kunnen acuut (bijvoorbeeld door een val of verdraaiing) of een overbelastings (surmenage) karakter hebben. Veel voorkomende knieklachten zijn onder andere artrose (slijtage), meniscusletsel, voorste kruisband ruptuur, klachten rondom de knieschijf
(patello-femorale klachten) en surmenageklachten zoals een runners of jumpers knee.

Deze klachten kunnen u belemmeren bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden of bij het uitoefenen van uw sport.
Bij FysioDomstad in Utrecht hebben wij jarenlange ervaring in het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van knieklachten.
Wij gebruiken hiervoor onder andere echografie, medical taping en het mulligan concept. Ook voor revalidatie na een knieoperatie bent u bij ons aan het goede adres zoals na een kijkoperatie, meniscusoperatie of een voorste kruisband reconstructie.
Bij FysioDomstad te Utrecht hebben we de kennis en mogelijkheden in huis om te zorgen dat u weer kunt functioneren in het dagelijks leven en in uw sport.

Na een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek volgt indien nodig een echografisch onderzoek. Hierna wordt er uitleg gegeven over de klachten en wordt een duidelijk behandelplan gemaakt.

Kosten / vergoeding:

Deze specialisatie valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt. Bekijk meer informatie over verzekeringen en vergoeding.

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.