Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]

dynamische fietspositiemeting

Onze collega en fanatiek wielrenster en ervaren fysiotherapeut Merel Essink is bezig met het opzetten van een dynamische fietspositiemeting of “bikefitting” in onze praktijk. Binnenkort meer informatie op deze pagina. Heb je interesse om op een lijst geplaatst te worden, zodat we contact met je kunnen opnemen als de dynamische fietspositie start, mail ons dan via [email protected]

Bikefitting

Het vinden van je optimale positie op de fiets is fundamenteel voor prestatie, comfort en het tegengaan van blessures en klachten. De crux is dat er hier geen magische formule voor bestaat. Er is niet zo iets als 1 correcte houding, iedereen is anders. Een fietspositie analyse is dus maatwerk volledig afhankelijk van de mogelijkheden van het lichaam, fiets en wensenpakket van de rijder. Bij Rietveld Bikefitters maken we een complete dynamische analyse van fiets en lichaam op maat om zo klachten te voorkomen, snelheid en kracht te verbeteren en plezier in fietsen te verhogen.

Bikefitting voor iedereen

Of je nu pro bent, gepassioneerd amateur of enthousiast startend fietser, bikefitting is er voor iedereen. We zien het heel vaak, een dure tijdfiets die fout is afgesteld wat alle voordelen tenietdoet, of een fietser die een mooi tweedehands fietsje heeft gekocht maar constant nek en schouder klachten heeft. Een goede bikefitting dus is essentieel voor de fietser van elk niveau.

Hoe ziet een BikeFitting eruit?

Allereerst vinden we het belangrijk om je wensen doelen en mogelijk klachten goed in kaart te brengen door een uitgebreid intakegesprek. Dit geeft ons het startpunt voor het verdere verloop van de bikefitting.

Stap twee is een meting van je basis lichaamslengten en onderzoek van kracht en flexibiliteit van je spieren en gewrichten. Bij klachten vullen we dit aan met uitgebreid sport fysiotherapeutisch onderzoek. Op je eigen fiets gaan we vervolgens aan de slag met 120 frame camera’s om jou bewegingen op de fiets in super slowmotion vast te leggen. Hierna gaan we je fiets afstellen en op nieuw meten.

Hierna volgt een periode van test en her-test totdat we jouw beste positie op de fiets gevonden hebben. Hierna meten we alles op en krijg je van ons een compleet verslag mee van de hele BikeFitting voor jezelf, fietsenmaker of medisch specialist.

Wij vinden dat je een fietspositie analyse moet onderbouwen vanuit de wetenschap, echter dit is de basis waarvandaan we de bikefitting opbouwen. Het menselijk lichaam en je wensen en doelen zijn net zo belangrijk. Daarom kijken wij vanuit de overlap van drie pijlers: aerodynamica, prestatie en fysieke mogelijkheden. Hierin zit een zoektocht naar de juiste verhouding tussen deze drie pilaren voor een goede BikeFitting. Teveel of te weinig van een van deze pilaren en je zit niet goed op je fiets en kan het klachten veroorzaken of in stand houden. We zoeken dus naar een optimale afstelling van je fiets, maar ook een optimale afstelling van jou lichaam, waarbij we altijd ondersteunen met advies, oefeningen of doorverwijzen naar andere sport-medisch specialisten.

 

 

Neem contact op

Vragen, of snel hulp nodig? Bel of neem contact op via het onderstaande formulier.
U kunt voor afspraken en spoed natuurlijk ook telefonisch contact met ons nemen.

    1. Voor- en achternaam

    2. E-mailadres

    3. Telefoonnummer

    4. Bericht

    Via dit formulier stuur je een e-mailbericht aan ons. Wij reageren zo snel mogelijk om je van hulp te voorzien.