Return to play: blessurevrij terugkeren naar je favoriete sport.

Return to play: blessurevrij terugkeren naar je favoriete sport.

Geschreven op 25 april 2018 door Roeland van der Put

Je bent door je enkel gegaan. Je kan alles weer, behalve die ene lange sprint tijdens het voetballen. Je bent gevallen en hebt je sleutelbeen gebroken. Je kunt niet meer schaatsen en je conditie gaat achteruit. Of je verdraait je knie en steeds als je gaat hockeyen verdraai je weer je knie. Allemaal voorbeelden van sportblessures waardoor je je favoriete sport niet of niet meer volledig kan uitvoeren.

Heb jij een sportblessure?

Een sportblessure is vervelend en kan je belemmeren in je sport en spel. Vaak zien we dat je vooral in de laatste fase van je herstel toch moeite hebt om volledig mee te draaien in je team of competitie. Daarom werken wij met het model van Return to Play van Ian Shier. Dit model stelt ons in staat om jou herstel zo volledig mogelijk  te maken. Zodat het terugkeren naar je sport veilig, overzichtelijk en op het goede moment gebeurt.

Hierdoor behoud je het plezier in je sport en is de kans op een nieuwe blessure superklein.

Wat is er nodig om terug te keren naar je sport?

We helpen je terug naar je sport in drie fases. Bij de eerste fase, de aanvang van je blessure, beginnen we met meten van je fysieke belastbaarheid op dat moment. Vervolgens maken we met jou een plan om je belastbaarheid te vergroten.

In de tweede fase worden factoren als positie en eventuele mogelijkheid tot bescherming, meegenomen om te bepalen of je alweer kunt mee trainen op een niveau wat voor jou op dat moment haalbaar is. In deze fase word je uitgedaagd om in een veilige setting te trainen aan je kracht en uithoudingsvermogen

In de derde fase trainen we je op tot een optimaal niveau. Eindmetingen die we doen zijn altijd speciaal afgestemd op jouw sport en context.
Het volledige model zie je hieronder.

Maak een afspraak

Sta je op het punt om terug te keren naar je favoriete sport, maar twijfel je of je dit nog aankunt? Wees welkom en maak een afspraak .  

Pijn? Ongemak? Tijd voor een afspraak!

Samen kunnen we er iets aan doen. Wij bieden:
Focus op schouder-, knie- en rugklachten
Kosten? Vergoeding door alle verzekeraars
Behandelplannen, op maat voor jouw situatie

Kom naar het gratis inloopspreekuur!

Iedere dinsdag van 19:00 tot 20:00 in Utrecht centrum.
Iedere donderdag van 20:00 tot 20:30 in Utrecht centrum.
Bekijk de route.

Voor (sport)fysiotherapie, manuele therapie en dry needling in centrum Utrecht Fysiotherapie in centrum Utrecht