Je bent door je enkel gegaan. Je kan alles weer, behalve die ene lange sprint tijdens het voetballen. Je bent gevallen en hebt je sleutelbeen gebroken. Je kunt niet meer schaatsen en je conditie gaat achteruit. Of je verdraait je knie en steeds als je gaat hockeyen verdraai je weer je knie. Allemaal voorbeelden van sportblessures waardoor je je favoriete sport niet of niet meer volledig kan uitvoeren.
Een sportblessure is vervelend en kan je belemmeren in je sport en spel. Vaak zien we dat je vooral in de laatste fase van je herstel toch moeite hebt om volledig mee te draaien in je team of competitie. Daarom werken wij met het model van Return to Play van Ian Shier. Dit model stelt ons in staat om jou herstel zo volledig mogelijk te maken. Zodat het terugkeren naar je sport veilig, overzichtelijk en op het goede moment gebeurt.
Hierdoor behoud je het plezier in je sport en is de kans op een nieuwe blessure superklein.
We helpen je terug naar je sport in drie fases. Bij de eerste fase, de aanvang van je blessure, beginnen we met meten van je fysieke belastbaarheid op dat moment. Vervolgens maken we met jou een plan om je belastbaarheid te vergroten.
In de tweede fase worden factoren als positie en eventuele mogelijkheid tot bescherming, meegenomen om te bepalen of je alweer kunt mee trainen op een niveau wat voor jou op dat moment haalbaar is. In deze fase word je uitgedaagd om in een veilige setting te trainen aan je kracht en uithoudingsvermogen
In de derde fase trainen we je op tot een optimaal niveau. Eindmetingen die we doen zijn altijd speciaal afgestemd op jouw sport en context.
Het volledige model zie je hieronder.
Sta je op het punt om terug te keren naar je favoriete sport, maar twijfel je of je dit nog aankunt? Wees welkom en maak een afspraak .
Vorige: Hoe werkt trainen (supercompensatie) en herstel?
Volgende: Periodisering