Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]
Knieblessure? Train met een kniegroep!

Knieblessure? Train met een kniegroep!

Geschreven op 4 april 2018 door Roeland van der Put

Ben jij herstellende van een (lange) knieblessure of aan het revalideren na een operatie? Vind je het leuk om samen met andere sporters te trainen? Dan kun je naast je individuele behandelingen samen met anderen in een kniegroep trainen!

Wat houdt zo’n training in?

  • Top begeleiding door Master of Science sportfysiotherapeuten
  • Optimale prestatie door te werken aan specifieke doelen
  • Leuke uitdagingen omdat je traint met anderen knie revalidanten
  • kleine groep (max. 3 personen) zodat er genoeg individuele aandacht is

Waar en wanneer zijn de trainingen?

De trainingen zullen plaatsvinden op dinsdagochtend 8.00-9.00 locatie Galgenwaard.

Waarom in deze vorm?

Onze MSc. sportfysiotherapeuten zijn specialist in het begeleiden van een revalidatieproces bij (langdurige) knieklachten of na bijvoorbeeld een voorste kruisband of meniscus operatie. Voor een optimaal resultaat van je revalidatie is consequent trainen erg belangrijk. Dit vraagt veel discipline wat gedurende een langere periode soms lastig te behouden is naast een studie, baan en andere bezigheden. De kniegroep zorgt ervoor dat je ervaringen kunt uitwisselen met anderen, je je kunt optrekken aan elkaar en doordat je het samen doet heb je snel een uur effectief getraind!

Jouw individuele proces blijft natuurlijk belangrijk en daarom word je naast het trainen in de groep ook individueel gezien door een van de sportfysiotherapeuten. De trainingen zullen veel variatie bevatten waarbij je hele lichaam getraind wordt, sportspecifieke vormen gedaan worden en je eigen einddoel centraal staat.

Vergoeding vanuit zorgverzekeraar?

Deze trainingen vallen onder fysiotherapie. Wanneer je een operatie hebt gehad valt het na 20 behandelingen onder de basisverzekering waarin je een jaar na de operatie onbeperkt fysiotherapie kunt krijgen. Als je geen operatie hebt gehad wordt het mogelijk vergoedt vanuit de aanvullende verzekering (check dit bij de verzekeraar).

Heb je interesse of vragen? Bel of mail ons, of geef het aan bij jou therapeut als je al onder behandeling bent.