Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]
Hoe werk vergoeding van fysiotherapie?

Hoe werk vergoeding van fysiotherapie?

Geschreven op 11 april 2018 door Roeland van der Put

Fysiotherapie kan vergoed worden door de zorgverzekeraar. Als dit het geval is, wordt er bij veel fysiotherapie praktijken direct gedeclareerd aan de zorgverzekeraar – en hoef je zelf niets te doen.
Hoe het wordt vergoed, is onder andere afhankelijk van of je een chronische of niet chronische code hebt.

Niet-chronisch

Niet chronisch wordt niet bepaald door de duur van de klachten maar door de diagnose die je hebt. In veel gevallen is fysiotherapie niet chronisch (bijvoorbeeld bij overbelastingsklachten of na een enkelverzwikking). In dit geval komt de vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Check bij je verzekeraar of je aanvullende verzekerd bent en zo ja hoeveel behandeling je per jaar krijgt.

Chronisch

Bij een chronische indicatie moet je een verwijzing hebben van de specialist. Na een operatie krijgt je bijvoorbeeld voor 1 jaar een chronische code. Check bij je verzekering of bij je fysiotherapeut of dit bij jou van toepassing is. Tot en met de 20e behandeling komt de vergoeding uit de aanvullende verzekering als je deze hebt. Hierna komt deze uit de basisverzekering, eigen risico moet je dan nog betalen. Dus stel, je hebt 9 behandelingen in je aanvullende pakket. Je moet van behandelingen 10-20 zelf betalen en hierna valt het onder de basisverzekering.

Bij vragen kan je contact opnemen met de zorgverzekeraar of met de fysiotherapeut.