Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]
Hoe kan je effectief trainen in korte tijd?

Hoe kan je effectief trainen in korte tijd?

Geschreven op 16 mei 2018 door Roeland van der Put

Trainen in slechts 7 minuten: makkelijk, afwisselend én effectief.

“7 min work out”

Iedereen is druk met werk, gezin, huishouden en meer. Bij drukte schiet vaak sporten/bewegen het eerste er bij in, terwijl juist dan zo belangrijk is. De laatste tijd zijn er steeds meer oefenvormen waarbij je in een korte tijd intensief sport. Een van deze vormen is de “7 minute work-out”.

Bij deze work-out doe je 30 seconden intensief een oefening en heb je 10 seconde (relatieve) rust., bv rustig dribbelen. Dit doe je totdat je 12 oefeningen hebt gedaan.

Laagdrempelig

Doordat de work-out maar 7 minuten kost ben je eerder geneigd deze oefeningen te doen dan als je 1 uur moet/wil sporten. De drempel om te starten is bij de meeste mensen in het begin het hoogste, als je eenmaal bezig bent gaat het prima. Je moet dus even een start hebben een bij deze vorm is deze heel laagdrempelig

Hoe werkt het?

Op internet staat een vaste set oefeningen die je bij deze work-out kan doen.

Wat nog veel leuker is, is de work-out maken met een eigen set oefeningen. Je kan een hele rits oefeningen verzamelen en elke keer een andere variatie kiezen. Afhankelijk waar je die dag zin/behoefte aan hebt. De ene dag wil je mogelijk meer benen pakken en heb je veel energie. De andere dag doe je het wat rustiger aan en pak je meer stabiliteit mee. Op deze manier hou je het afwisselend wat zowel voor je lichaam als mentaal prettig is.

En als je 7 minuten hebt gedaan en  zin hebt in meer kan je gewoon een rondje, na een pauze, nog 1 of 2x doen.

Kortom, een hele makkelijke manier met veel afwisseling om snel en effectief te kunnen trainen.