Centrum: 030-292 00 21 / Stadion: 030-7603757 [email protected]
Annelien & Lisa lopen de Marathon van Valencia

Annelien & Lisa lopen de Marathon van Valencia

Geschreven op 22 december 2016 door Roeland van der Put

In maart 2016 hadden we een super idee: de marathon van Valencia lopen. We liepen allebei weleens 10 kilometer, maar nu was het tijd om ambitieuzer te zijn. Bij het trainen voor een marathon komt zoveel meer kijken dan elke week je kilometers maken en goed eten. Het is zo belangrijk om je lichaam serieus te nemen. Dit betekent ook als je blessures oploopt, dat je niet moet twijfelen om hulp in te schakelen. We kwamen al snel met uiteenlopende blessures bij Roeland terrecht:

Annelien:

“Ik had a langere tijd last van blessures aan haar scheenbenen. Zowel links als rechts en steeds op andere hoogtes op het scheenbeen. Een typische hardloopblessure bij beginners. Ik had al menig fysiotherapeut versleten maar niemand had me nog van het probleem af kunnen helpen.. tot ik Roeland van FysioDomstad ontmoette bij de Runnersworld in Utrecht. Roeland heeft mijn hele lichaam na gekeken en elke mogelijke oorzaak van de shinsplints weg gehaald. Door bindweefselmassage wekelijks toe te passen en mijn trainingsschema aan te passen naar een lager tempo, kon ik blijven trainen. Ik was verbaasd dat de blessure echt leek weg te gaan. Twee weken voor de marathon had ik nergens meer last van en na de marathon had ik overal pijn, behalve waar mijn blessures hadden gezeten. Sindsdien train ik 3 a 4x per week blessure vrij. Zonder Roelands hulp had ik de marathon nooit gehaald.

Lisa:

“Een orthopeed in het ziekenhuis omschreef het als een ‘ketenprobleem’ in mijn rechterbeen met onbekende oorzaak. Na röntgenfoto’s van mijn ruggenwervel en een mri scan bezocht ik een sportarts. Ik mocht de hele zomer niet meer rennen. Wat een fiasco! Er werd aan verschillende kanten geopperd dat ik maar moest stoppen met hardlopen. Aan opgeven heb ik echter nooit gedacht. Ik ging krachttraining doen, zodat mijn lichaam meer blessure bestendig zou worden. Vervolgens pakte ik het hardlopen weer rustig aan op. Dat ging goed en het voelde ook goed. In september rende ik mijn eerste halve marathon. Nog maar twee maanden te gaan tot Valencia. Begin oktober kreeg ik opeens weer last van mijn rechterbeen. Een vage pijn in mijn rechtervoet trok door naar mijn hele been. Ook was mijn onderrug altijd een zwakke plek. Annelien raadde mij aan om naar Roeland te gaan en dus deed ik dat. Roeland nam echt de tijd om te onderzoeken waar de probleemgebieden waren en om deze op te lossen. Niet alleen heeft Roeland mijn heup en mijn voet losgemaakt, ook heeft hij me doorverwezen naar Ronald Dercksen die na een super uitgebreide voetscan zooltjes voor me maakte. Met nog een maand te gaan voor de marathon begon de tijd te dringen. Dankzij Roelands behandelingen voelde ik me stabiel en de terugkerende pijn in mijn voet was verdwenen. Voorzichtig liep ik de zooltjes in met groeiende zelfverzekerdheid. Anderhalve week voor de marathon zag ik Roeland een laatste keer. Ik was er klaar voor!”

20 november 2016 was het zover: RACE DAY! De marathon van Valencia. Vol goede moed begonnen we aan onze 42,195 kilometers. Het was het meest zware, uitdagendste en bizarste wat we ooit hebben gedaan, maar we hebben het gehaald! En het mooiste van alles was dat we overal pijn hadden na de marathon, maar dat we van onze blessures geen last hebben gehad die dag. Ze zeggen dat marathons verslavend zijn en zelf denken we dat dit echt zo is. Nog geen week na Valencia, hebben we ons opgegeven voor de Copenhagen Marathon op 21 mei 2017. Bedankt Roeland voor al je hulp, maar bovenal bedankt dat je in ons geloofde!